KORNEGHI, SE: câmpurile de porumb fără buruieni

By in

KORNEGHI, SE – produs inovativ, fără analogi!

Schelkovo Agrohim prezintă un nou erbicid eficient în combaterea buruienilor la cultura de porumb. Un produs cu o perioadă de activitate de lungă durată în sol, o păstrare îndelungată a ecranului protector, eficiență maximă împotriva unor specii de buruieni problemă, inclusiv buruieni din familia Chenopodiaceae. KORNEGHI, SE — produs inovativ fără analogi.

Compoziție: 250 g/l terbutilazin + 80 g/l 2,4 – D acizi ( eter 2 – etilhexilic) + 30 g/l nicosulfuron

Familia chimică: triazine, derivați ai acidului fenoxiacetic, sulfonilureice.

Forma preparativă: suspoemulsie

KORNEGHI, SE nu are analogi la capitolul raportul substanțelor active, combinația acestora și forma preparativă!

În calitate de etalon — 31,5 g/l foramsulfuron + 1 g/l iodosulfuron-metil-sodiu + 10g/l tiencarbazon-metil + 15 g/l antidot ciprosulfamidă, OD (ulei dispersabil)

Fig. 1 Eficiența aplicării erbicidelor peste 22 de zile duă aplicare

Efectul ridicat al erbicidului aplicat se obține datorită sinergismului a trei substanțe active din clase chimice diferite și formei preparative inovative de suspoemulsie.

Terbutilazin — S.A., este responsabil de combaterea buruienilor dicotiledonate, cu acțiune la sol, pătrunde prin rădăcini și asigură o protecție pe termen lung. Terbutilazina are o activitate erbicidă sporită împotriva unei game largi de buruieni dicotiledonate, inclusiv specii problematice (ambrozie, teișor) și specii cu germinare târzie.

2,4-D sub formă de eter – această componentă binecunoscută se conține în multe preparate alcaline. Volbura, pălămida — sunt eficient combătute datorită 2,4-D.

Nicosulfuron – este un produs responsabil pentru lupta împotriva gramineelor și dicotiledonatelor. În același timp, are și acțiune la sol și ajută terbutilazina să mențină acest ecran protector.

O astfel de combinație de substanțe active și norme selectate individual pentru fiecare componentă dau un rezultat bun și determină eficacitatea.

KORNEGHI, SE

Cel mai bun rezultat și cel mai rapid efect erbicid se obțin prin alegerea perioadei optime de realizare a tratamentelor: în primele faze ale dezvoltării buruienilor dicotiledonate și în faza de 3-5 frunze a culturii de porumb.

Datorită efectului sinergic și formulării speciale, controlul gramineelor anuale și perene și al buruienilor dicotiledonate anuale este asigurat pe tot parcursul perioadei de vegetație.

Fiind testat în teren, preparatul Shchelkovo Agrohim a fost comparat cu analogi importați, care s-au dovedit a fi erbicide extrem de eficiente atât în combaterea buruienilor graminee, cât și celor dicotiledonate, inclusiv buruieni perene. Aceste erbicide inhibă perfect creșterea volburei și a susaiului, dar, cel mai important, au un efect de lungă durată în sol. Este vorba despre produse premium, foarte solicitate în exploatațiile agricole mari, unde sunt implementate tehnologii moderne de cultură și există un nivel ridicat al agrotehnicii realizate. Adică, KORNEGHI, SE a avut drept rivali cele mai eficiente și de înaltă calitate preparate

Eficacitatea preparatului este evaluată în dependență de indicatorii biologici și randamentul porumbului. Atât KORNEGHI, SE, cât și etalonul au avut același număr de rânduri — câte 16 fiecare, dar boabele din rânduri au fost mai mari la porumbul ce a fost tratate cu KORNEGHI, SE – 30 bucăți, pe când la standard – 27. O scădere a numărului de boabe indică prezența fitotoxicității produsului. KORNEGHI, însă, nu a prezentat semne de fitotoxicitate. Porumbul tratat cu KORNEGHI a oferit un plus de recoltă de 240 kg/ha în raport cu concurentul (Fig. 2).

Figura 2. Indicatori biologi și productivitatea porumbului, 2018.

Figura 3. Eficacitatea aplicării erbicidelor la 32 de zile după tratament. În stânga Korneghi, SE (2,0 l / ha), în dreapta  – un analog cu forma preparativă OD (1,3 l / ha)

Reguli de aplicare a preparatului

Cultura Organismul nociv Norma de consum
Preparat l/ha Volum soluție de lucru l/ha
Porumb Buruieni dicotilidonate anuale și graminee anuale și perene 1,75-2,0 200-300

Aplicat conform recomandărilor și regulilor preparatul nu prezintă fitotoxicitate.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *