ABARTH

ABARTH

Rapiță

Creat pentru un randament ridicat de boabe

Soi semi-timpuriu cu bobul galben. Forma rotundă a bobului. Randament ridicat de boabe în testările oficiale. Rezistență foarte bună împotriva căderii în timpul vegetației și înainte de recoltare. Rezistență foarte bună la antracnoză. Balanță foarte înaltă la culoarea galbenă a boabelor.

Randamentul boabelor

Randament ridicat al boabelor și stabil în decursul anilor.  Cea mai înaltă roadă din varietățile aflate la testare (136%) față de soiul de control. Conținut mediu/ridicat de proteine. Greutatea medie/înaltă a 1000 de boabe (250 gr).

Rezistența la boli

Rezistență ridicată la mucegai de mazăre. Rezistență foarte bună la antracnoză și boli radiculare complexe.

Calitatea boabelor

Soi de semințe galbene cu forma rotundă a boabelor.  Gamă variată de boabe omogene (97%). Conținut mediu/ridicat de proteine în boabe (22,9%). Activitate scăzută a inhibitorului de tripsină (4,0).

Caracteristici agronomice

Soi semi-timpuriu cu frunze compuse (semi-frunze) care se termină cu cârcei. Înălțimea plantelor medie/înaltă.  Rezistență foarte bună la pătulire în timpul perioadei de vegetație și a recoltării.                  Creștere inițială rapidă. Culoarea albă a florii.

Producerea

Soi semi-timpuriu adecvat pentru cultivarea atât pe solurile medii cu o bună fertilitate cât și pe solurile înalt fertile. Este important să se respecte toate principiile agrotehnice pentru cultivarea soiurilor de mazăre cu frunzele de tipul semi-frunze cu cârcei. Este necesară pregătirea perfectă a solului și, de asemenea, alegerea câmpurilor fără buruieni. Rata de însămânțare 1-1,2 milioane semințe germinabile la hectar.

Adâncimea de însămânțare 6 – 7 cm. Creștere inițială rapidă. Câmpuri fără buruieni. Acordați atenție dăunătorilor și bolilor în timpul vegetației. Pentru asigurarea calității semințelor se recomandă recoltarea cu umiditate mai mare a boabelor (16-18%).

 

Originator şi Titularul drepturilor de autor este Limagrain Europe S.A.

Soi protejat legal în Republica Moldova prin Patentul nr. 244 din 30.04.2017

ABARTH

ABARTH